Opgelet !

Paniekaanval-hebben.nl is op zoek naar een beheerder voor ons nieuwe forum. Ben jij geïnteresseerd om vrijwillig hieraan mee te werken en heb je ervaringen m.b.t. dit onderwerp, neem dan contact met ons op!

Paniekaanvallen

Paniekaanvallen in het kort

Paniekaanvallen zijn plotselinge korte periodes van intense angst. Deze angst duurt meestal erg kort en is van irreële aard. Dit wil dus zeggen dat er een angst ontstaat die is gebaseerd op in feite niets. Natuurlijk is dit heel erg kort door de bocht.

Paniekaanvallen nader verklaard

Mensen hebben van nature een ingebouwd alarmsysteem. Dit alarm systeem treed in werking wanneer een persoon in een noodsituatie verkeerd. Dit zal dus gebeuren tijdens een ongeluk of andere levensbedreigende situaties. In een dergelijke situatie treedt het lichaam zelf op door adrenaline vrij te geven in het bloed. Door deze adrenaline is een mens in staat om bijzondere situaties aan te kunnen. Deze adrenaline kan zich uiten in kracht of andere lichaamsversterkingen. Dit doet het lichaam om uit een benauwde situatie te komen.

Bij mensen die last hebben van paniekaanvallen reageert het lichaam op dezelfde wijze alleen is er geen aanleiding. Het lichaam gaat dus adrenaline aanmaken zonder dat dit daadwerkelijk nodig is. Paniekaanvallen worden beschouwd als een van de meest angstige periodes in een mensen leven. Dit is ook niet zo gek als je na gaat dat het een irreële noodsituatie is. Er wordt gezegd dat bijna iedereen in zijn leven een keer een paniekaanval krijgt. Bij mensen die vaker een paniekaanval krijgen is er vaak een psychologisch voorgrond die de aanleiding is. Het is in zo´n situatie moeilijk te achterhalen wat deze psychologische voorsprong is en het is dan ook volgens sommige geen goed idee ontrafelen. Wanneer een persoon last heeft van meerdere paniekaanvallen spreekt men van een angststoornis.

Symptomen bij paniekaanvallen

Bij paniekaanvallen treden diverse lichamelijke symptomen op. De meeste mensen hebben het gevoel dat ze een hartaanval krijgen en ter plekke overlijden. Het komt dan ook vaak voor dat mensen die voor het eerst een paniekaanval hebben naar de spoedeisende hulp van een ziekenhuis gaan. Lichamelijke symptomen die optreden bij een paniekaanval:

• Beven en spiersamentrekkingen
• Hartkloppingen
• Zweten
• Gevoel hebben te stikken
• Pijn in hartstreek
• Misselijkheid
• Spierpijn of spierverslappingen
• Droge mond en/of keel
• Verwardheid
• Gevoel flauw te vallen (duizeligheid)
• Neiging om te vluchten
• Tintelingen in handen en/of voeten
Hyperventilatie

Paniekaanvallen & Angststoornis

Een angststoornis wordt vaak door twee dingen veroorzaakt. Het eerste is de vicieuze cirkel en de tweede is een tekort aan serotonine in de hersenen. Bij de vicieuze cirkel raakt men na de eerste paniekaanval meestal erg angstig voor nog zo´n situatie. Waardoor een nieuwe angst is geboren namelijk de angst voor de angst. Door deze angst voor de angst wordt de kans groter dat een paniekaanval daadwerkelijk optreedt. In een verder stadium van een paniekstoornis kunnen personen ook andere angsten creëren. De bekendste zijn om dood te gaan en om flauw te vallen. Hierdoor raakt een persoon alleen maar dieper verzeilt in een onwerkelijke angst.

Bij een tekort serotonine werken de zenuwuiteinde van de hersenen niet correct. Serotonine is een stof een angst reguleert. Niet alleen gigantische angsten maar ook dagelijkse angsten zoals bijvoorbeeld presentatieangst. De zenuwuiteinden reguleren dus als gezegd de serotonine in de hersenen niet goed waardoor simpele zaken door de hersenen als levensbedreigend gezien kunnen worden. De wetenschap is er nog niet over uit of dit een aangeboren storing is of dat deze storing ergens door wordt opgelopen. Maar ze zijn er dus wel over eens dat het een storing is en deze kan dus, net zoals bij een computerstoring, worden opgelost.

Over de juiste behandeling van een paniekstoornis lopen de meningen uiteen. de een zweert bij tabletten die de hersenen aanspoort de serotonine op een juiste wijze te reguleren. terwijl de ander zweert bij therapie op welke wijze dan ook. Lees hierover meer bij remedies.

Overig:

 
Copyright © 2007-2010 Paniekaanval-hebben.nl Internet Marketing door InternetiQ